2 maanden onderweg
Door: marliesmeems
Blijf op de hoogte en volg Marlies
02 Oktober 2011 | China, Shenzhen
Goedemorgen!
Hoe is het in Nederland?! Ik hoorde dat het er erg warm en zonnig is en ik ben jaloers aangezien hier de tyfoons langs razen!! Hahaa.. Maar, het voelt wel raar aangezien Sabine mij mee had gevraagd naar de Filipijnen, voor afgelopen week. Blij dat we niet zijn gegaan. Maar, in plaats van naar de Filipijnen is Sabine naar Sanya, Hainan gegaan waar ze uiteindelijk vast zat omdat het vliegveld voor 2 dagen gesloten was. Ja, tyfoons zijn niet niks. Ik heb een foto bijgevoegd van de Filipijnen, maar zo zagen de bomen er hier ook uit. (ik wilde zelf niet naar buiten dus ik heb zelf geen foto's;), sorry) Gelukkig hadden we niet zoveel regen hier, maar af en toe stortte het water wel uit de lucht! In Hong Kong was het erger, daar had iedereen zelfs 2 dagen vrij! En de metro werkte niet meer, etc.
Op het moment is het droog, maar het waait wel hard. Heel vreemd, want als je naar buiten kijkt dan denk je dat het niet warm is omdat dat nooit zo is in Nederland, maar ik loop hier nog steeds in rokje en hempje rond! Het blijft gewoon warm! Vannacht bijvoorbeeld hebben we de hele nacht op een dakterras gezeten. Niet overdekt of niks. Dus het was goed dat het droog was, maar het was gewoon zo lekker! Niet koud of niks!
Verder zijn er deze week een paar problemen opgedoken. Ten eerste, groot probleem, problemen met m'n visum. Mijn visum verloopt binnen 2 weken dus afgelopen vrijdag zijn we naar het kantoor gegaan om een nieuwe aan te vragen. Maar daar ging men moeilijk doen. Ik kon een visum krijgen, maar alleen één voor 1 maand en daarna mag ik dan helemaal geen visum meer aanvragen in Shenzhen. Wat betekent dat ik dan elke maand een paar dagen naar Hong Kong zou moeten om en nieuw visum aan te vragen. Maar, bijkomend probleem, men viert hier nu de nationale dag ofzo, en iedereen is een week vrij. Dus, we kunnen volgende zaterdag hier pas mee verder gaan. Er is een optie voor een ander visum, maar die kost 800 euro voor een jaar, wat ze nog al duur vinden, en dan mag ik officieel niet werken. Andrea vond dat een probleem, maar toen heb ik 'm uitgelegd dat ik nu ook niet mag werken. Dus als iemand mij vraagt, dan moet ik zeggen dat ik niet betaald krijg. Maar die visum is geldig voor een jaar en dan kan ik China in en uit wanneer ik wil. Ik heb zelf nog niet met HR gesproken, maar ik zal wel even vragen of ze hebben uitgerekend hoeveel het gaat kosten als ik elke maand naar Hong Kong moet. Visum kosten (express visum is duurder), reiskosten, overnachting, extra vrij dagen want ik wil niet elke keer m'n weekend ervoor opofferen + in de weekend zijn de kantoren natuurlijk gesloten. Dus, nu moet ik een week wachten totdat ik hoor wat we gaan doen. Het is wel fijn dat ze willen proberen om zo veel mogelijk entries voor mij te krijgen. Van te voren was besproken dat ik misschien een visum zou krijgen voor 6 maanden, met double entry, maar toen zei ze dat 2 maanden beter was, want dan krijg ik in 6 maanden tijd 6 entries. Dus, dan kan ik 6 keer naar Hong Kong. Maarja.. Het is nu gewoon afwachten.
Dus dat was een middag verspild en toen kwam ik thuis en toen werkte m'n Facebook niet!! En niet alleen Facebook, maar ook Youtube en Dropbox en af en toe m'n e-mail. Ja, irritant!!! Vooral als je weet dat je berichten hebt, maar dat je ze niet kan lezen.
Ja, en Dropbox, dat werkte dus net weer vanwege een programma dat ik had gedownload. Ontzettend leuk, zit ik vol trots aan papa te vertellen dat ik iets gevonden had, zegt hij vrolijk: "Oh, maar dat hebben wij al heel lang hier op de computer staan!! Maar, goed dat je het zelf gevonden hebt." Fijn, dit had ik liever een paar week eerder geweten!
En verder was het weer een drukke week. We hadden een groep Chinezen in het hotel, en zij kwamen in het restaurant voor ontbijt en lunch. Nou, dat zijn even iets andere Chinezen dan normaal. Andrea zei dat dat kwam doordat ze armer zijn, nou, dat viel ook wel te merken. Normaal gesproken worden gasten opgewacht door een hostess, geven ze hun kamer nummer, krijgen ze een tafel toegewezen, gaan ze zitten, krijgen ze koffie of thee en gaan ze daarna naar het buffet. Nou, deze Chinezen wilden eigenlijk niet hun kamernummer geven en stormden dan naar het buffet, laadden hun borden vol (met echt een bult eten erop! Niet normaal!) en vervolgens zaten ze daar te bunkeren. Maar, normaal gesproken leg je je afval of het randje van je bord, maar aangezien ze hun bord zó vol hadden geladen, werd dat allemaal op tafel gekwakt. Nou, wat een gedoe om op te ruimen! En echt ondankbaar werk! Gelukkig komt dit niet vaak voor, maar het werd helemaal leuk toen er 100 Chinezen op hetzelfde moment gebruik wilden maken van het buffet. Pfff….. Chaos!!!! En één bende!
Ook ben ik bezig om de productiviteit in het hotel in kaart te brengen en dan te kijken of het personeel niet beter in gezet kan worden. Ja, groot project, neemt veel tijd in beslag. Maar wel interessant! Dit is ook een reden waarom westerse mensen in Chinese hotels worden gezet. Het idee van productiviteit en het beter inzetten van personeel is al belangrijk in Beijing en Shanghai, maar hier nog niet echt. Vandaar dat we eigenlijk de andere hotels voor moeten zijn.
Daarnaast ben ik lekker uit eten geweest en heb ik zelfs tijd doorgebracht in de fitness ruimte! Is toch wel ideaal dat ik daar gebruik van mag maken. Vrijdagavond ben ik thuis gebleven omdat ik 's middags al in slaap viel. Was eerst niet de bedoeling, maar ik heb toch maar m'n plannen afgezegd. Was maar goed ook, want ik was gister druk bezig voor het hotel. En gister zou Sabine weer terug komen uit Sanya, dus dan zouden we ook sowieso iets doen. Dus gister ook uit eten geweest en daarna naar een dakterras/kroeg. We waren niet met een hele grote groep, maar het was hartstikke gezellig! Onderweg in de taxi was ook leuk (zie de bijgevoegde foto) aangezien we met 4 meiden op de achterbank over BH's zaten te praten en zaten te giechelen om alles en Steffen voorin niet zo'n goed idee had wat hij nou met ons aan moest. Hahaa… Tjsah.. Verder is er ook nog een foto bijgevoegd van het eten van vrijdagavond (harige krab, wat nu in het seizoen is. Erg lekker!!) en natuurlijk (fatsoenlijke) foto's van vorig weekend. Nou mis ik nog een foto. Een hele leuke foto met Steffen en Shervin, maar, Steffen heeft de foto en hij staat er niet heel charmant op, dus nu wil hij 'm niet geven. Dus zodra Facebook weer werkt, zal ik Shervin even vragen om wat druk uit te oefenen want die foto laat heel goed zien hoe het hier aan toe gaat!
Als voor het eten, daar heb ik steeds minder problemen mee. Ik kijk zelfs uit naar Chinees eten en afgelopen week heb ik elke ochtend nasi en noodles voor ontbijt gehad (inclusief vanochtend van het buffet). Wat ik hier wel mis is goeie chocola en yoghurt bij het avondeten (of tussendoor). Daar moet ik volgend weekend toch maar naar op zoek gaan.
Dat was het weer voor deze week, maar er zijn nog genoeg plannen. In november ga ik waarschijnlijk een weekje naar Sanya, ik heb de kleren gevonden die ik door de kleermaker wil laten maken (blazer, blouse, leren jas maar daar wacht ik mee totdat het kouder wordt, jurk en polo) en komend weekend zijn Kirill en Shervin hier weer wat gelijk staat aan een hoop lol!! Oh, en het dakterras/kroeg waar we afgelopen nacht waren, daar hebben we nu bonnen voor 8 gratis drankjes p.p. Ja, ze zijn net geopend dus moeten ze mensen binnenhalen. Nou, prima! Deze week hoef ik maar 4 dagen te werken, 2 dagen ontbijt en 2 dagen diner. Dus ik kan ook nog lekker uitslapen!
Groetjes!!!
02 Oktober 2011 - 07:57
Trudy Pater:
Hoi Marlies.
Je verslag weer met veel interesse
gelezen Je word ook echt een alles
eter en dan die harige krab moet
er niet aan denken.Je hebt er ook
veel plezier met vrienden en collega s
moet ook hoort erbij.En dan het
schoppen wou er graag bij zijn.Zo vanmiddag nog lekker in de zon want
eind van de week koud enveel regen en wind en nog 2 weken en dan naar de zon in Turkye Zo dit was het dan weer op de vroege zondagmorgen tot een volgende keer. Groetjes de patertjes.Een prettig weekend. -
02 Oktober 2011 - 15:46
Mams:
Haha je zou toch volgend weekend op zoek gaan naar yoghurt en chocola! ;)
En nu al heb je beide gevonden.
En dan ook nog Dove chocola, mmmm
Smul ervan.
Liefs mams -
04 Oktober 2011 - 10:09
Engelina:
Dag Marlies,
Wat een gedoe met je visum, ik hoop dat het goed komt en jij niet iedere keer naar Hong Kong hoeft.
Je maakt ook van alles mee met de gasten in het hotel, de groep Chinezen en maar schransen, het afval op tafel gooien en jullie de troep opruimen!
Ik vraag me toch af hoe kunnen die "arme" Chinezen de kamers in het hotel betalen?
Er is daar een grote maar wel een interessante taak voor je weggelegd, is ook hard nodig dacht ik n.a.l. van je vorige verhalen.
Je hebt weer leuke kleding uitgezocht om te laten maken.
Zoals altijd weer genoten van je verhaal en de foto's!
Liefs van Engelina.