Eerste dagen in Hong Kong - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Marlies Meems - WaarBenJij.nu Eerste dagen in Hong Kong - Reisverslag uit Hong Kong, Hong Kong van Marlies Meems - WaarBenJij.nu

Eerste dagen in Hong Kong

Door: marliesmeems

Blijf op de hoogte en volg Marlies

08 Augustus 2011 | Hong Kong, Hong Kong

Zo, eindelijk internet. Duurde even voordat ik een draadloos internet vond, hij werkt namelijk niet op mijn eigen verdieping;)
Excuses voor de mensen die ik ongerust heb gemaakt, maar alles is hier goed!!
Om jullie tevreden gehouden heb ik afgelopen dagen gewoon een verhaaltje geschreven die nu hier onder te lezen zijn.

Tot horens!
Xx

6 Augustus 2011 - Dag 1

Zoals jullie misschien wel weten, heb ik de allergoedkoopste ticket naar Hongkong geboekt. Voordat ik vertrok kreeg ik in de gaten dat ik bovenop mijn ticket nog eens 100 euro zou moeten betalen voor mijn (te zware) bagage. Toen begon ik twijfels te krijgen bij mijn goedkope Russische vliegmaatschappij Aeroflot. Zelf dacht ik dat ik misschien over alles in en om het vliegtuig nog eens dubbel zou moeten betalen en dat de maatschappij zelf niets zou aanbieden qua eten of entertainment.. Andere mensen zaten meer met de vraag of het vliegtuig überhaupt wel in de lucht zou blijven. Nou, om jullie gerust te stellen, dat deed ie gewoon. Dat was al heel fijn natuurlijk. Omdat ik zelf met de vraag zat of ik werd afgezet op mijn bagage, heb ik eens bij andere maatschappijen gekeken. De tickets van KLM waren 3x zo duur en in eerste instantie moest je ook dezelfde prijs voor bagage betalen. Maar, was je bagage nog zwaarder, dan zou je bij KLM zelfs 2x zo veel moeten betalen als bij Aeroflot!!

Maar, ik moet eerlijk bekennen dat bij deze maatschappij alles super geregeld was. Op de vlucht naar Moskou, die 3.5 uur duurde kwamen ze langs met drinken en eten. (all-inclusive) Nou moet ik bekennen dat toen ze langskwamen ik daar niet zo veel zin in had. Het rook namelijk naar een blikje kattenvoer met tonijn erin. Dus toen ze kwam vragen of ik vis of beef wilde, koos ik natuurlijk ook niet voor de vis. Uiteindelijk bleek het een heerlijk soort van stoofpotje van aardappels, boontjes, paprika, mais en beef te zijn. Met salade, witbrood, bruinbrood en chocolaatjes. Qua entertainment was er helaas niets, dus heb heerlijk een boek zitten lezen. (Dankjewel Laura en Marie-Louise! Heb 'm al helemaal uitgelezen:P) De vlucht van Moskou naar Hongkong was nog leuker! In die 9.5 uur kreeg ik 2x eten en zo veel drinken als ik wilde. Eerst was er rijst met kip, salade, witbrood, bruinbrood en taart na en de tweede was ontbijt met pannenkoekjes, salade, witbrood, bruinbrood en chocolaatjes. Het leukste was nog de entertainment. Eigen tv met afstandsbediening!!! Haha! Iedereen had een tv ingebouwd in het hoofdsteun van de stoel voor hem of haar. Daarop kon je films, series, muziek en spelletjes kiezen. De afstandsbediening was ook een soort van game ding met van de knopjes wat ook altijd bij de Wii en playstation zit. Dus ik heb heerlijk Friends en Avatar zitten kijken. Doordat de tijd iets anders liep kon ik niet echt slapen. Al heb ik wel ontzettend genoten van mijn nekkussentje! Wat een uitkomst in zo'n ding, zeg! In het vliegtuig kregen we ook een kussentje, deken en oordopjes. Aangezien ik al een kussen had en het niet zo koud was, heb ik alleen de oordopjes gebruikt. Wat ook leuk was, was dat we het vluchtprogramma konden volgen via die schermen en dat we konden zien wat er zich onder ons bevond!

Wat niet zo leuk was, was dat ik mijn koffer kapot terug kreeg na de vlucht. Één scharnier is verbogen waardoor hij niet meer dicht kan aan één kant. Verder zit ie onder de krassen en strepen. Geen flauw idee wat ze ermee gedaan hebben maar ik ben er niet blij mee! Ik had expres een duurdere koffer gekocht met slot, zodat die als kluis kon fungeren op mijn slaapkamer, maar dat heeft geen zin. En heel leuk, het cijferslot deed het al niet voordat ik weg ging! Gelukkig was de reis naar het hostel echt heel gemakkelijk. Bussen werken goed, waren leeg én hadden airco (heel fijn)! Alles is naast Kantonees ook in Engels aangegeven wat zoeken heel gemakkelijk maakt én iedereen spreekt ook nog eens fatsoenlijk Engels! Het ziet er hier ontzettend mooi uit. Bergen, wolkenkrabbers, bomen en alles is groen. Het is hier wel heel erg warm en vochtig. En ik moet even wennen dat ik m'n drinken uit de winkel moet halen in plaats van uit de kraan. Aangezien het erg warm is gaat water wel hard hierzo. Gelukkig kost het niet zoveel. Ik had 1.5 liter water voor 50 cent ongeveer. (denk ik, ik kan niet op internet dus weet niet precies wat de koers is)

Vandaag heb ik niet zoveel gedaan. Even rondje gelopen en geslapen. Aangezien ik een nacht slaap gemist heb, ben ik ontzettend moe! Ik viel zelfs al in de bus in slaap op weg naar het hostel. Het hostel ziet er trouwens goed uit. Schoon in ieder geval én airco:). Ik slaap nu op een 4 persoons kamer (wat duurder is dan mijn bestelde 6 persoons) en heb niet de afgesproken prijs betaald, maar zelfs minder omdat hij geen wisselgeld had! Goed geregeld dus. Alleen het internet doet het hier niet, dus daarvoor moet ik naar de paar computers die beneden staan (waar iedereen dus heen moet) dus ik heb geen flauw idee wanneer dit op internet komt;)

Niet vandaag in ieder geval, ik ga zo lekker verder slapen!
Doeg!

- Half uur later -
Helaas, zit een beetje in een verkeerd ritme. In Nederland is het nu begin van de middag en nu kan ik niet slapen. Vanmiddag (hier, vanochtend Nederland) heb ik dus wel liggen slapen, niet zo heel slim misschien maar ik kon gewoon niet wakker blijven. Heb ook op iets andere tijd zin in eten dan normaal gesproken. Ik heb hier wel al een bakkerij gevonden. Ze verkopen brood en pannenkoeken!:D Maargoed, ga ik eerst nog even lekker lezen ofzo, val vanzelf in slaap. Hopen dat ik morgen op tijd wakker wordt, dan kan ik 's ochtends misschien al iets leuks doen. Ben er wel achter dat je hier niets lopend kunt gaan doen. 1 het is te warm en 2 de afstanden zijn heel groot. Ga me morgen denk ik een ov kaart aanschaffen. Die hebben ze hier iets beter geregeld, je kunt er namelijk ook in winkels mee betalen!!

7 Augustus 2011 - Dag 2

Nadat ik gister nacht (en middag) meer dan 14 uur geslapen heb, heb ik deze dag iets nuttiger besteed door daadwerkelijk 12 uur op pad te zijn geweest. Heb vanochtend de metro gepakt naar de haven en heb daar een kaartje gekocht voor de hop on - hop off bus. Zo'n kaartje kan echt zat uit!! Was 35 euro (380 dollar) voor 48 uur. (letterlijk 48 uur en niet 2 dagen, dus heb dinsdagochtend ook nog:)) Met dit kaartje kun je gebruik maken van 4 routes: de rode die door langs het noorden van Hong Kong Island en Victoria Peak loopt, de groene die naar het zuiden gaat waar Aberdeen, Ocean Park en Stanley liggen, de blauwe route die door Kowloon loopt en de nacht tour die in het donker door Kowloon gaat en eindigt bij de Symphony of Lights. (Symphony of Lights is echt overrated, maar Hong Kong Island ziet er in het donker prachtig uit!) Naast deze routes krijg je kaartjes voor de Peak Tram (normaal gesproken 60 dollar, hoorde ik van mijn kamergenootje), 4 kaartjes voor de Star Ferry en een kaartje voor een Sampan boot die door het "drijvende dorp" vaart. Behoorlijk wat dus. En dan nog het personeel dat ze hebben! In de bus en buiten de bus. Ze hebben zelfs apart mensen bij haltes staan om je daar de weg te wijzen. Pfff.. Dat is waar in Nederland juist als eerste op bespaard wordt.
Het gedeelte waar mijn hostel ligt is Causeway Bay. Dit is het winkelcentrum van Hong Kong. Hier kun je echt alle merkwinkels vinden en hier staan ook de meeste wolkenkrabbers. Meeste van deze merkwinkels liggen ook nog weer in Kowloon, maar daar heb je ook veel 'neppe' markten. Kowloon is weer meer het uitgaansgebied. Verder heb je het zuiden van Hong Kong Island wat ik zelf echt een vakantie gebied vind. Dat komt voornamelijk door de bomen, de ruimte en de stranden. Hier vind je ook weinig wolkenkrabbers.
Ondanks dat ik de hele middag bovenop de bus in de zon én in de wind heb gezeten, ben ik niet verbrand!! (Hoera voor factor 50:D) Ik ben zelfs een klein beetje bruin geworden op mijn schouders! Jeej!! Maar nu ben ik toch wel stomverbaasd. Ik heb expres mijn schoenen en sokken niet uitgedaan omdat ik daar altijd zonneallergie krijg, en nu zit het er toch!! Dus daar morgen ook maar factor 50 op… Over schoenen gesproken, hier hangt een bordje bij de roltrap dat je voor je tenen moet oppassen, inclusief plaatje van iemand op teen slippers!
Het weer begint al te wennen. Gister werd ik er een beetje flauw van, maar dat kan ook komen omdat ik toen zo moe was. Dit keer was ik er goed op voorbereid. (6 flessen drinken in mijn tas) Het is wel ontzettend zweten hoor!! Maar gister vond ik de zon zo branden en dat had ik vandaag al niet meer.
Ik begin me hier wel al thuis te voelen, althans, iets minder toerist. We kwamen namelijk een groep Japanners tegen die een bus tour deden en die hadden allemaal het zelfde gele hesje aan zodat ze niemand achter zouden laten!!! Hahaa! En toen ze foto's maakten van ons, vond ik dat ik dat ook wel onbeschaamd van hun kon doen;)

8 Augustus - Dag 3 (alweer, tijd vliegt!)

Zooo… ik heb vandaag kennis gemaakt met Azië (meer dan de flatgebouwen in het centrum) en met de moesson. Tijdens de moesson valt hier plaatselijk een bui. Vandaag was dat een uur lang op mijn hoofd. En niet een beetje miezeren, een uur lang hoosde het, inclusief onweer en bliksem. Ik was echt helemaal doorweekt. Alleen mijn hempje bleef een beetje droog, maar omdat ik een poncho had aangetrokken, was mijn hempje al gauw doorweekt van zweet. (maar dat is ie hier vrijwel de hele dag)
Maar laat ik bij het begin beginnen. Vandaag ging ik op zoek naar watervallen. Met de metro, veerboot, metro, metro en bus was ik uiteindelijk in een klein dorpje (Ng Tung Chai, waar men ook geen Engels spreekt) uitgekomen vlak aan de Chinese grens. Toen ik uitstapte en begon te zoeken welke kant ik nu op moest, begon het dus te regenen. Het duurde een half uur voordat ik überhaupt op de goede weg naar boven zat. Toen duurde het nog een half uur om daadwerkelijk bij de ingang van het pad, wat naar de watervallen zou leiden, uit te komen. En ondertussen hozen!!! En al die Chinezen mij maar uitlachen in mijn poncho!! Maargoed, de watervallen dus. Ik heb ze gevonden!!!! En het was de moeite waard hoor! Maar wat een klim zeg! Je moet letterlijk op stenen omhoog klimmen en dan is het ver, hoor! En warm! Pfff… ik had echt zo'n rood hoofd! Maar aangezien ik toch doorweekt was, ben ik gewoon lekker in het water gesprongen bij de watervallen, even afkoelen. Maar het was dus om half 1 begonnen te regenen en nu (half 11) is mijn broek nog steeds vochtig. En stinken dat mijn schoenen nu doen! Echt jammer, want zo lang had ik ze nog niet, maar ze zijn nu geruïneerd.
Op de top had ik een tijdje zitten uitrusten met 2 Amerikanen, waarvan 1 jongen hier woont. Dus daar weer wat leuke tips van gekregen. Heel toevallig heeft één van mijn kamergenootjes 1 van die tips vandaag gedaan, dus die kon mij weer informeren over de transport mogelijkheden. (precies welke bus ik moet pakken;)) Weer voor op mijn lijstje;)
Verder heb ik vandaag voor het eerst echt lokaal gegeten!! Gamba curry met rijst. Erg lekker! In de curry zaten dus gamba's, aardappels, tomaat, uit, rode peper en ananas. Smaakte erg goed!!
Verder heb ik vandaag niet zoveel te vertellen, terwijl ik toch van 10 tot 9 op pad ben geweest. Maar deze keer moeten de foto's het vertellen......

• 08 Augustus 2011 - 16:30

Arjan:

Je moet echt journalist worden! leuk hoe je het allemaal verteld. gelukkig heb je het internet gevonden.:D

foto's zijn echt geniaal!

hoor nog wel weer wat van je!

Gegroet vanuit het (hier ook) regenachtige Nederlandse noorden.

uwe broerder!

• 08 Augustus 2011 - 17:26

Gea:

Jee meid, wat een heerlijk verhaal.
    En dat in een paar dagen!
    Geweldig die poncho, zag er niet echt uit maar was wel functioneel.

Mooie foto's hoor.

Spreek je morgen weer.

Liefs mams

• 08 Augustus 2011 - 18:26

Sara:

Heee Marlies! Leuk dat ik heb ontdekt dat jij een blog bij houdt! Haha interessant klinkt het en is het vast ook zeker! Echt vet gaaf wat je allemaal doet en dat je dit allemaal beschrijft! Bedankt voor je mailtje! Leuke fotos! Ben zo blij voor je dat je er al bent en ga je in dat hostel blijven wonen? Ik heb mijn visum potverdorie nog steeds niet het duurt echt lang. Dus ben nog steeds in regenachtige NL:( Ik hou je blog in de gaten en als er iets is mail of sms me! Heeeeel veeeeel plezier!!!!
    KUS

• 08 Augustus 2011 - 18:49

Ted:

Ha Marlies,
    Pas 3 dagen op pad en dan toch al zo veel meegemaakt en gezien! Ook leuk dat je er gelijk foto's bij hebt, dan krijgen we ook gelijk een visuele indruk, en begrijpen we een beetje wat je voelt en meemaakt. Mooie foto's!
    En gedurfd met "aeroflot" te vliegen; zo zie je maar een "goede naam" is niet altijd alles; jouw ervaringen met de Russische maatschappij zijn gelukkig heel goed. Een aanrader voor iedereen die eens wat anders wil dan KLM, blijkt wel!
    Nuttige tips, nu al zo vroeg in je reis!
    Marlies, nog heel veel plezier en succes; we blijven je volgen,

liefs, Feika en Ted

• 08 Augustus 2011 - 19:01

Regina De Jonge:

hoi Marlies, je kent mij niet zo goed maar ik ken je moeder wel van tennis, ik volg haar wel op Hyves vandaar dat ik op deze site kwam, ik ga je zeker volgen want ik vind het zo super dat je dit doet, nou ik krijg je verslagen nu per email, groetjes Regina en dat je nog veel indrukken mag op doen.

• 08 Augustus 2011 - 20:07

Moniek:

Hey reiziger!
    Wow, wat heb ik een respect voor jou!!! Wat een onderneming zeg!

En wat schrijf je er geweldig over. Echt leuk om te lezen!
    En die foto's...GEWELDIG!!!

Ik hoop voor jou dat elke dag zo'n feest wordt en voor ons dat je er zo heerlijk over blijft schrijven! Ik blijf je volgen...

Lieve groet uit Leek

• 08 Augustus 2011 - 20:38

Daniëlle:

Hee Marlies,

Wat een super leuke onderneming van je om helemaal alleen zover weg te gaan!! En ook echt super leuk om al je verhalen zo via je blog te lezen, ga je zeker volgen. Heel veel plezier daar en geniet er maar lekker van.

Liefs, Daniëlle

• 09 Augustus 2011 - 04:28

Lau:

Marlieeees! Wat super vet allemaal! Klinkt echt heel cool! Ik zat zaterdag ook in een knalgele poncho aan de Prinsengracht, dus schaam je vooral niet, poncho's zijn heel handig :D De lachende Chinezen lijken me wel grappig haha. En fijn dat je vluchten zo goed gingen!

Liefs uit het regenachtige Amsterdam!

• 09 Augustus 2011 - 08:45

Engelina:

Hoi Marlies,

Wat heb je al veel gezien en beleeft!
    Je verslagen zijn ook zo leuk om te lezen.
    De foto's zijn prachtig!
    Ik geniet!

Liefs van Engelina.

• 09 Augustus 2011 - 15:15

Marlies Meems:

Wauw! Wat een leuke reacties allemaal! hahaa.. fijn om te weten dat ik het niet voor niets schrijf! En Arjan, hoe denk je dat ik m'n geld terug ga verdienen.... M'n verhalen verkopen natuurlijk!!!!;) whahaa.. ik schrijf gewoon wat ik denk, en dan maar hopen dat het niet zo chaotisch wordt als normaal;)

Fijn trouwens dat het in Nederland ook gewoon regent.. zou lullig zijn, ik speciaal hier heen voor het mooie weer, en waar is het weer dan mooi...... ......

En btw, ik schaam me niet om m'n poncho (zelfs niet als mama lief zegt dat het er niet uit ziet) ik heb gewoon net zo hard naar die Chinezen terug gelachen!!:P

• 09 Augustus 2011 - 16:27

Italiegangers:

Ha reiziger.
    Super om al je verhalen nu al te lezen. Wilde nu al dat ik toch bij je in het vliegtuig was gestapt vrijdag!

Wij zitten nu ook lekker in de warmte van Italie. Thuis zullen we alles nog eens rustig lezen.
    Heel veel plezier!!

Groetjes van Henk, Ina, Ronnie en Marjon