Gezelligheid
Door: marliesmeems
Blijf op de hoogte en volg Marlies
15 September 2011 | China, Shenzhen
Hoi allemaal!
Zo, het is hier nog steeds druk, maar het ritme gaat nu wel veranderen. Clara is gisteren namelijk vertrokken, dus nu kan die tijd anders ingevuld worden. (met o.a. sporten en Chinees leren) Omdat Clara weg ging, was het waarschijnlijk dat ik zou moeten verhuizen naar haar kamer. Aan de ene kant had ik daar niet zoveel zin in, aangezien daar ook een kamergenootje zit en er gewoon geen privacy is. Aan de andere kant, die kamer heeft wifi. Maar daar hoef ik voorlopig even niet over na te denken, aangezien Allison (het kamergenootje) gisteren ontslagen is. Dus, nu blijf ik als enige over en dat betekent dus mijn eigen kamer! Jaja, sneu voor Allison, maar ze wilde zelf al weg. En ze was ook niet de meest geschikte persoon;)
Ik heb ook weer een nieuwe aanwinst. Na nieuwe schoenen en een grote box met Coco Pops, heb ik nu ook een printer/scanner! Ja, luxe hé?! Haha… Er is namelijk een gast in het hotel, die de printer liever niet elke keer mee heen en weer sleept. Dus de printer staat bij mij en als hij hem nodig heeft dan komt ie 'm ophalen. In de tussen tijd mag ik de printer gewoon gebruiken. Ideaal!
Afgelopen maandag zijn we met een gast uit Londen (Peter) uit eten geweest in een restaurant in het hotel. Omdat Clara weg ging. Peter staat samen met 2 anderen (o.a. Fred uit USA) bekend als "de 3 musketiers", wat eigenlijk betekent dat ze berucht zijn om hun drink gedrag. Maar, ze zijn wel heel gezellig en niet vervelend ofzo. Maar goed, bij het eten werd er wijn besteld. Omdat ik niet fit was, hield ik het gewoon bij thee. (uiteindelijk 3 potten;)) Tijdens het eten (teppanyaki, hmmmm:)) gingen er 2 flessen wijn door en na het eten werd er nog 1 aangebroken. Uiteindelijk kwamen er nog 2 Turkse jongens bij ons zitten en was het gewoon erg gezellig. Vandaar dat we besloten te verhuizen naar de bar. Inmiddels waren Clara en Peter dus al behoorlijk dronken. Eenmaal in de bar kwam Fred er later ook bij, die was net aangekomen met het vliegtuig. Omdat Clara zo dronken was, heb ik haar meegenomen naar haar kamer maar de rest bleef nog in de bar zitten. De volgende ochtend zaten Fred en Peter al om half 8 bij het ontbijt, impressive! Dus, even kletsen en gevraagd hoe laat ze terug waren. Peter had geen flauw idee hoe laat, maar ook niet hoe hij was terug gekomen. Hij werd vanochtend wakker in zijn eigen kamer met z'n kleren nog half aan. Dus, ik ging er vanuit dat Fred hem terug had gebracht. Maar, dinsdagavond hadden we een etentje van het werk en kwam dit verhaal te sprake. Ricky (lounge en bar manager) vertelde toen dat hij Peter had gevonden, slapend in één van de stoelen in de bar. Hmm… Toen wij weg gingen waren ze toch echt met z'n 4en! Heel toevallig aten Fred en Peter ook in datzelfde restaurant, dus toen heb ik Fred maar eens gevraagd hoe dat zat. "Ja, toen wij weg gingen zei Peter dat hij nog graag wilde blijven, dus, toen hebben we hem daar maar achtergelaten!" Uh… oké??! Lekkere vrienden zijn dat! Maarreh, ze schijnen wel vaker zo te drinken, want hij zag er vandaag nog slechter uit! Dus wat ze gister avond nou weer gedaan hebben??!! Maar het was in ieder geval zo erg dat hij vanavond niet naar Happy Hour zou komen, maar dat moet ik nog maar zien.
Wat nog grappiger was, was dat de 2 Turkse jongens een eigen bedrijf hebben in ondergoed voor vrouwen. Zij waren daar erg serieus over en wilden ook uitleggen waarom het zo moeilijk was om een BH te ontwerpen en te maken, maar Peter was erg dronken en niet voor een serieus gesprek vatbaar. Haha.. Heel sneu voor die jongens want ze wilden daar echt graag over praten!
Maar al met al, waren dat weer interessante avonden. Verder heb ik op het moment gewoon ontzettend leuk contact met een aantal gasten die ook wel tegen een grapje kunnen. De Turkse jongens vroegen zich namelijk af hoe wij dit werk kunnen doen omdat er ook veel gasten zijn die niet aardig doen. Maar daar moet je je gewoon niet op focussen, je moet gewoon de leuke dingen onthouden en je moet ook kunnen lachen om de rest. Daarom is het ook heerlijk om een vriendenkring om je heen te hebben met mensen met dezelfde ervaringen. Iedereen in onze vriendengroep is of was een management trainee in een hotel hier. Dus iedereen weet ook wat je mee maakt en samen kun je daar dan weer om lachen.
Gisteren moest ik werken met een meisje die voor het eerst in de executive lounge was. Dat was nog niet helemaal het probleem, maar ze sprak ook helemaal geen Engels, dus ik kon eigenlijk niks uitleggen. Op een gegeven moment begon ze een aantal kopjes koffie te zetten, maar ik zag haar verder geen schoteltjes klaar leggen. Toen zei ze ineens dat ze de machine schoon ging maken. Eerst dacht ik dat ik haar verkeerd begreep omdat het ontbijt is en er redelijk wat mensen in het restaurant zaten. Maar nee hoor, ze wilde echt de machine gaan schoonmaken, maar omdat je er dan geen koffie uit kunt halen, had ze koffie op "reserve'' gemaakt. Juist… vreemd. Dus toen heb ik haar proberen duidelijk te maken dat we dat pas doen als het ontbijt over is. Het is toch vreemd??!! Je gaat het buffet toch ook niet opruimen terwijl het ontbijt nog niet over is??!! Dus gister ochtend was ik mentaal helemaal uitgeput! Ook omdat ze wel koffie en thee inschonk, maar niet naar kamernummers vroeg en ze ruimde ook bijna niets op. Dus, het was gisteren een lichtelijke chaos. Maar, gisteravond was het rustiger en hadden we iets meer de tijd en ging het beter. Vandaag was ook al een stuk beter, maar dat was ook omdat we een extra parttimer hadden die ons meehielp.
Het weer is hier deze week erg goed! Het is hier zelfs zo helder dat we vrij ver kunnen kijken. Zo ver zelfs, dat we de brug van Hong Kong kunnen zien!!! En de haven van Shenzhen en de zee, bergen en vanalles! Tijdens de Universiade was het ook zo helder, maar dat kwam doordat de Chinese overheid alle fabrieken 3 weken stil had gelegd en vervolgens chemicaliën in de lucht hebben gespoten om het helderder te maken. Tsjah, dat is dus typisch Chinees. Er zijn hier ook bedrijven die miljoenen aan de overheid betalen om een bepaald telefoon nummer te krijgen. Dat komt omdat ze ontzettend bijgelovig zijn en bepaalde nummers staan voor geluk, en sommige natuurlijk voor ongeluk.
Maar doordat het zo helder is, is het gewoon nog warmer buiten! Pfff… maar, je wordt wel sneller bruin;)
Ook heb ik m'n busticket en hostel geboekt voor mijn weekendje naar Guilin! Jaaaa!:) Vrijdagavond vertrekt de bus om 19.30, dan ben ik om 05.30 ongeveer in Guilin. Maandagavond ga ik terug en dan ben ik dinsdagochtend weer thuis. Wat ik daar wil zien zijn de rijstterassen, de Li rivier en Yangshuo en de stad zelf natuurlijk. Verder wil ik ook rustig aan doen, want dinsdagochtend moet ik om 12 uur weer werken.
De foto's van deze keer: Teppanyaki van zaterdag, wat ontzettend lekker en gezellig was! Na de teppanyaki zijn we naar de bar van het Intercontinental hotel gegaan, waar een aantal van ons werken. Daar was een hele goede live band (keihard meezingen en dansen;)) en al het drinken was op het hotel, prima! Ook ontzettend leuk, Kirill en Shirvin waren mooi aan iedereen aan het vertellen hoe snel ik afgelopen vrijdag wel niet in slaap viel! Hahaa! "We hadden de pizza op, en binnen een minuut lag ze naast ons te slapen op de bank!!!" Maar, ik had ze beloofd nu gezelliger te zijn en dat is goed gelukt:P
Verder op de foto's natuurlijk m'n nieuwe jurk, het eten van zondag (Tibetaans) en het uitzicht met helder weer!
Groetjes en tot volgende week!
15 September 2011 - 08:15
Henk En Ina:
Hallo Marlies
Wij vinden het erg leuk dat je ons aan de hand van jouw reisverslagen en foto's
"mee neemt " naar China. Het is leuk om te lezen dat je naast jouw stage ook de tijd neemt om China te ontdekken. Even hadden we de indruk dat je niet voor een stage in China zit maar alleen China aan het ontdekken bent maar inmiddels lezen we in de verslagen dat je ook aan het werk bent.
Het is mooi om te lezen dat je plezier hebt in jouw stage en tevens veel onderneemt om China te leren kennen.
Wij wensen je het komende weekend veel plezier in Guilin en blijf ons op de hoogte houden met de prachtige verhalen.
groetjes Henk en Ina -
15 September 2011 - 09:15
Engelina:
Dag Marlies,
Gezellig was het zéker en je bent niet in slaap gevallen:-)
Gelukkig hoef je niet te verhuizen, heb je nu tijd om te sporten en Chinees te leren nu Clara naar huis is.
Maar eerst ga je het komende weekend naar Guilin, heel veel plezier, we kijken alweer uit naar je verhalen
en foto's volgende week.
De foto's zijn ook weer heel mooi, je jurkje is mooi geworden en staat je heel goed, wat ben je bruin!
Zoals altijd weer genieten van je verhaal.
Liefs van Engelina.
15 September 2011 - 09:46
Tjipke:
Hoi Marlies,
Eindelijk even een reactie van mij.
Als eerste ben ik je een antwoord verschuldigd op je vraag of ikzelf in Yangshuo ben geweest.
Nou, dat is helaas niet zo hoor en heb ik die wijsheid, m.b.t. het restaurant in Yangshuo, opgedaan van een website over de stad.
Wat betreft de Chinese tekst, waarvan de karakters waren weggevallen: ik opende met “Goedemorgen” Marlies en eindigde met jouw een “Goede reis” te wensen en die wens is nog altijd van kracht en blijft dat ook.
Het heeft even geduurd voor ik kon reageren omdat, zoals je waarschijnlijk van je moeder wel zal weten, ik druk ben om de hele KNO wereld ondersteboven te zetten en probeer een wereldprimeur voor elkaar te krijgen die Engelina aanmerkelijk zal verbeteren. Nu is het bijna zover en wachten we nu op een opnamedatum van het academisch ziekenhuis die tegen alle verwachtingen in, en nu na bijna 10 jaar vechten, wel mee wil gaan in iets wat nog nooit in de wereld is gedaan. Daarna is de KNO niet meer de KNO van voor die tijd.
Onze wereld wordt dan weer een stuk groter dan alleen de slaapkamer waar Engelina nu iedere dag moet verkeren en wie weet komen we je dan bezoeken op je stage en kunnen we samen het restaurant in Yangshuo eens uitproberen.
Al moet ik wel zeggen dat jij onze wereld met je verhalen nu al behoorlijk groter maakt.
Genoeg daarover en verbaas ik me over de “zakelijkheid” in China, of eerder het gebrek daaraan. China is een opkomende economische mogendheid maar er valt nog veel te verbeteren krijg ik de indruk na het lezen van je verhalen en hoeven wij in het westen niet meteen bang te worden.
Grappig ook dat Happy Hour (en dus geen Happy Hours) in China 2 uur duurt i.p.v. 1. Het maakt daar allemaal niet uit heb ik het idee en is het lang leve de lol.
Geen wonder dat je dan in de war raakt van de tijden en daaraan moeilijk kunt wennen.
Maar die (in)efficiëntie, die ik meen op te kunnen maken uit jouw verhalen, brengt ook positieve zaken met zich mee en daar maak je ruimschoots gebruik van merk ik. Good on you! Neem het er maar lekker van, ze geven je immers zelf de ruimte!
BTW: het nieuwe jurkje is erg leuk geworden en staat je erg goed. De kleuren doen mij eerder denken aan iets van Hawaii dan aan Chinees, al moet ik bekennen dat ik geen verstand heb van zulke zaken.
Terwijl ik deze reactie schrijf bracht ik Engelina koffie en haar medicijnen en zag dat zij ook jouw verhaal aan het lezen was. Ik maakte een gebaar naar haar van zuipen en polonaise en ze knikte met een brede instemmende lach. Ze heeft geen idee dat ik een reactie aan het schrijven ben en leest hem straks wel als ik hem geplaatst heb.
En dan nog even dit: ik trof onlangs je ouders op een wat minder vrolijke aangelegenheid. En natuurlijk hebben we het even over jou gehad. Dat je weliswaar ver weg bent, maar met de huidige technologie ook weer heel dichtbij. Af en toe elkaar even zien tijdens het skypen maakt de afstand aanmerkelijk kleiner. En ja, je moeder is reuze trots op je. Je vader ook hoor, maar laat dat wat minder blijken. ’t Is een stille Willie zullen we maar zeggen en geniet hij er innerlijk van. Dat heeft als voordeel dat hij ook geen onzin uitkraamt, maar zinnige dingen zegt die er toe doen.
En het hebben van zulke ouders is ook rijkdom! Don’t forget!
Ik wens je onwijs veel plezier en tot de volgende keer.
15 September 2011 - 10:56
Regina:
Hoi Marlies,
Erg leuk jurkje, vrolijk stofje, jeetje wat maak jij wat mee, je moet 's avonds wel doodmoe in bed rollen!!
Word het leven hier wel wat saaier als je terug komt vergeleken met wat je nu mee maakt.
Leuk dat je Arjan op visite kriigt met de feestdagen, toch fijn om even wat familie te zien op zulke momenten.
Mis je de aardappelen nog niet? Zou ik geen last van hebben want ik eet liever pasta en rijst.
Veel plezier tijjdens je trip
Groetjes Regina -
15 September 2011 - 19:18
Marjon:
Hé nichtje,
Een heel fijn weekend in Guilin. Wij gaan met een groot deel van de familie wandelen zaterdag. Ik ben bang in de regen. Voor ons geen leuke zomerjurkjes :(
Maar die van jou is erg leuk geworden!
Groetjes Marjon -
16 September 2011 - 10:28
Ineke:
heey hallo,
leuke berichten en leuke foto's.
je jurk is mooi geworden.
veel plezier in guilin en maak er maar mooie plaatjes.
doeg ineke -
20 September 2011 - 11:41
OomHarmentanteGretha:
Hoi Marlies,
Allereerst van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je moeder. Zo ver weg, maar toch met een mogelijkheid om in woord en beeld met elkaar te communiceren. Ik hoorde dat oma vanmiddag via de skype in contact met jou komt. Laat je moeder daar maar een mooie foto van gaan maken.
Ik heb al veel van je reisverslagen gelezen, en kan ervan genieten hoe voorbeeldig je alles vertelt. Veel sterkte vandaag als je gedachten in Stadskanaal zijn vandaag, hartelijke groeten en tot de volgende keer, van tante Gretha en Oom Harm -
22 September 2011 - 07:35
Trudy Pater:
Hoi Marlies.
Weer erg genoten van al je reisverslagen.Je beleeft er van
alles erg leuk. Ik was wat later om te reageren omdat wij 9 dagen in Bremen
zijn geweest voor een beurs. Was erg
gezellig en goed.Nu nog een paar weken en dan naar Turkye met de
kinderen en kleinkinderen.
PS Spanje is verleden tijd we zitten
nu al weer jaren in Turkye in een
zeer goed hotel met alles erop en eraan.Veel plezier in je werk en
tot een volgende keer.Groetjes de
Patertjes.